BVO Ministry

de Offers

Deze 5 Bijbelstudies over de Offers, uit het boek Leviticus, dateren uit de jaren ’70-80′ van de vorige eeuw. En eigenlijk zijn ze nog veel ouder.

Als jongeman kwam ik in die tijd onder het gehoor van Br. Joh. Braaksma van de Reddingsark in Baarn, waar ik voor het eerst over de offers te horen kreeg. Een leerzame tijd, maar alweer zo ver achter ons.

Toch zijn deze studies mijns inziens nog interessant genoeg om ze te blijven bestuderen. Juist omdat in deze offers door middel van vele schaduwbeelden de werkelijkheid van het volmaakte werk van onze Here Jezus Christus, in al zijn facetten zo prachtig uit de doeken wordt gedaan. Ze zijn toentertijd jarenlang op deze website gepubliceerd geweest, maar later vervangen door andere studies.

Recentelijk werd mij verzocht om deze Offers alsnog in Bijbelstudie bijeenkomsten te behandelen, waarna het mij goed leek ze ook weer op de website terug te plaatsen.

Natuurlijk heb ik hier en daar wat “reparatiewerk” gedaan, sommige inzichten veranderen nou eenmaal in de tijd, maar over het algemeen zijn ze nog heel goed bruikbaar.

Ik hoop in elk geval, dat ze u tot zegen mogen zijn.

En het zou fijn als U op deze studies zou willen reageren en mij wat feedback wilt geven. Of misschien hebt u vraag? Gebruik hiervoor onderstaand contactformulier:

Gebruikte literatuur:

  • Mijn meest gebruikte inspiratiebron was “Leviticus”, een serie Bijbellezingen door prof. W.J. Ouweneel;
  • Bijbelstudies van Joh. Braaksma (de Reddingsark);
  • Plan voor Uw leven van Dr. A.W. Ness;
  • De geheimen van de Offers van Ds. H.G. Koekoek;
  • De Torah, vanuit Joods en Christelijk zicht, van Dr. W.J. Ouweneel;
  • Bijbelstudies van K. Top

    Dit formulier gebruikt Akismet om spam te verminderen. Leer hoe je gegevens worden verwerkt.